SETKÁNÍ STŘEŠNÍCH VČELAŘŮ

28.02.2015 12:36

V sobotu 28. února 2015 proběhlo setkání členů Klubu střešních včelařů a zájemců o "střešní včelaření". Od 10:00 h v hotelu InterContinentál, Pařížská, Praha 1 se sešla skupina včelařských nadšenců, které zaujalo včelaření na střechách. Svoje "střešní včely" zde prezentovaly včelaři Jiří Cafourek, Augustin Uváčik, Knápek Petr, Vondruška Miloš, Odstrčil Myslimír, Pavel Novotný a Kincl David. Účastníci setkání si měli možnost vyměňovat svoje zkušenosti s touto stále netradiční formou včelaření. Mnoho odborných rad mohli získat i od přítomných včelařských odborníků RnDr. Václava Švamberka a MVDr.Martina Kamlera. Zajímavé bylo i představení nového systému pasivní ochrany úlů před "nenechavci", které zde představil ing. Škvarc Oldřich (www.zabezpeceniulu.cz).

Veliké poděkování patří šéfkuchaři pražského hotelu InterContinentál panu Miroslavu Kubcovi, který zařídil celému Setkání důstojné prostředí (i občerstvení). Tento nadšený střešní včelař na závěr setkání pozval všechny účastníky na střechu hotelu, kde pečuje o čtyři včelstva. Jejich med tak často obohacuje snídaně hotelových hostů.

Setkání se účastnili i noví zámemci o včelaření na střechách, takže je předpoklad, že se řady tohoto neformálního klubu dále rozšíří.

Fotografie ze Setkání najdete ZDE

Část účastníků Setkání KSV na střešním stanovišti hotelu InterContinentál.